eenvoudig WA-verzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal WA-verzekeringen dat we voor u vergelijken

Aantal WA-verzekeringen na uw selectie

De meest gekozenDe goedkoopsteDe best beoordeeldeWA vergelijken

Geen resultaten

Helaas zijn er geen aanbieders die aan je selectie voldoen.

Start opnieuw

Of pas je zoekcriteria aan

 • Premie obv ijkgegevens
    1 volwassene
    1 volwassene met kind(eren)
    2 volwassenen
    2 volwassenen met kind(eren)
  Dekkingen
  Verzekerd bedrag
  Werelddekking
    Eigen risico
  Verhaalbijstand
  Beoordelingen
  Like of Tweet
 • € 4,05
  € 5,87
  € 5,03
  € 6,57
  € 1,5 miljoen
  Ja
  Optie
  Nee
 • € 3,61
  € 6,06
  € 5,60
  € 6,50
  € 2,5 miljoen
  Ja
  Geen
  Ja
 • € 3,53
  € 5,43
  € 5,43
  € 7,05
  € 1,5 miljoen
  Ja
  Geen
  Nee
 • € 3,62
  € 6,26
  € 5,01
  € 6,61
  € 1 miljoen
  Ja
  Geen
  Nee
 • € 3,70
  € 5,70
  € 5,19
  € 5,70
  € 2,5 miljoen
  Ja
  Geen
  Nee
 • € 3,42
  € 5,47
  € 4,92
  € 5,92
  € 2,5 miljoen
  Ja
  Geen
  Nee
 • € 3,85
  € 7,14
  € 7,14
  € 7,14
  2500000
  Ja
  € 50,-
laatste update:  17 september 2019
1 2

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hier kan schade uit voortkomen aan iemand anders of aan zijn/haar eigendommen. Voor deze schade bent u wettelijk aansprakelijk. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen de financiële schade die hieruit voorkomt.

Consumentenbond 

De schadeclaim kan dusdanig hoog zijn, dat het financiële risico niet gedragen kan worden door particulieren. De Consumentenbond is daarom van mening dat een WA-verzekering thuis hoort in het basispakket van financiële diensten van een huishouden.

Verschillen tussen verzekeringen

WA-verzekeringen verschillen van elkaar op een aantal punten, zoals:

 • de premie. Voor een klein bedrag per maand bent u WA-verzekerd. Voor een gezin betaalt u iets meer dan een alleenstaande.
 • de dekking. De dekking varieert tussen maximaal €1.000.000 en €2.500.000. Met een hogere dekking betaalt u doorgaans een hogere premie. Onder normale omstandigheden moet een dekking van €1.000.000 voldoende zijn.
 • het eigen risico en poliskosten. Bij sommige verzekeraars betaalt u per schadegeval een eigen risico. En sommige verzekeraars brengen (vaak eenmalige) poliskosten in rekening.
 • bepaalde opties. Denk hierbij aan schade die ontstaat op het werk, aan gehuurde spullen, aan het vakantieverblijf, door vriendendiensten, enzovoorts. Bij de ene verzekeraar zijn ze niet te verzekeren, optioneel of is het bij de polis inbegrepen.

Let op: schade door eigen schuld of opzet wordt niet gedekt!

Wij vergelijken zo veel mogelijk verzekeringen met elkaar. Wij proberen het vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat wij niet altijd alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Soms zijn de verschillen erg klein of is het aanbod niet goed genoeg. Wij kiezen er dan voor om minder verzekeringen te laten zien, zodat u makkelijker kan kiezen. Dat we niet alle verzekeraars laten zien kan ook komen omdat wij ook niet altijd alle informatie hebben die nodig is om te kunnen vergelijken.

Ook geven wij geen advies. Wij verzamelen zoveel mogelijk nuttige informatie voor u en presenteren dit in onze vergelijking. Wij adviseren u niet over welke verzekering het beste voor u is. Voor inhoudelijke vragen over de verzekering, kunt u contact opnemen met de betreffende verzekeraar. De verzekeraar is ook na het afsluiten uw vaste aanspreekpunt voor al uw vragen, klachten en suggesties.

Wij willen het makkelijk maken om aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Een van de manieren waarop wij dat doen, is door gebruik te maken van ijkgegevens. Dit betekent dat wij de premie berekenen voor een gemiddelde Nederlander. Om de premies voor deze verzekering te vergelijken hebben wij gekozen voor:

 • Postcode: 5629 NP
 • Huisnummer: 7
 • Soort woning: Rijtjeswoning
 • Huurder/eigenaar: Eigenaar
 • Leeftijd: 42 jaar (geboortedatum: 1-1-1976)
 • Beveiliging: Alarminstallatie
 • Kamers: 3
 • Inhoud: 330 m³

Door met deze standaard informatie te vergelijken, voorkomen we dat u zelf informatie hoeft in te vullen. Ook krijgt u hierdoor snel inzicht in welke verzekering goed bij u kan passen.

LET OP: de premies die wij laten zien kunnen afwijken van uw eigen situatie. Bereken de premie voor uw situatie op de website van de verzekeraar zelf. Ook kunnen bepaalde gegevens zoals het verzekerd bedrag per verzekeraar verschillen. Deze gegevens kunt u in onze vergelijking terug vinden door bij een verzekeraar op “meer informatie” te klikken.

Aansprakelijkheidsverzekeringen verschillen voornamelijk van elkaar in de hoogte van het verzekerd bedrag

Daarnaast vergelijken wij aansprakelijkheidsverzekeringen op de volgende onderdelen:

 • Prijs
 • Dekkingsgebied
 • Meeverzekeren van uitwonende of thuiswonende kinderen
 • Meeverzekeren van logés
 • Meeverzekeren van huisdieren
 • Meeverzekeren van vakantieverblijven
 • Meeverzekeren van vriendendiensten
 • Meeverzekeren gebeurtenissen op werk
 • Meeverzekeren van gehuurde spullen
 • De hoogte van het eigen risico

De meest gekozen verzekeraar staat altijd vooraan. Deze percentages passen we maandelijks aan de actualiteit aan. U kunt trouwens ook kiezen om te sorteren op de goedkoopste partij. Klik hiervoor onder “Ik ben op zoek naar:” op “de goedkoopste”.

Het kan voorkomen dat niet iedere verzekeraar in de vergelijking wordt meegenomen. Dit kan komen doordat wij met deze verzekeraar geen afspraken kunnen maken, zij niet op onze website vergeleken willen worden met andere verzekeraars of omdat er te veel verzekeraars zijn, waardoor het erg moeilijk wordt om eenvoudig te vergelijken.

Wij bieden de informatie op onze vergelijkingswebsite gratis aan. Het kost veel tijd en geld om de website op te zetten, te onderhouden en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat onze informatie up-to-date is en de website voldoet aan alle eisen van deze tijd.

U helpt ons dit mogelijk te maken, als u bij één van de verzekeraars die op onze site staat een verzekering afsluit. Bij zeven van de acht vermelde verzekeraars ontvangen we een vergoeding via een affiliatenetwerk Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Zanox en Daisycon. Het bedrag wat we per consument die een verzekering afsluit ontvangen varieert per adverteerder, maar ligt tussen 25 en 60 euro.

 • Een minimaal verzekerd bedrag van €1.000.000 is aan te raden.
 • Maak foto’s van de situatie en erken niet direct aansprakelijkheid. Neem contact op met de verzekeraar en laat u adviseren.

Ik ken mensen die een WA verzekering hebben, maar wat is dat eigenlijk?

Met een WA verzekering zorg je er voor dat, als jij personen of spullen van anderen beschadigt, je deze schade niet zelf hoeft te betalen. Een WA wordt ook wel een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) genoemd. Het gaat trouwens niet alleen om schade die je zelf hebt aangericht, maar het kan ook de schade zijn door een vallende dakpan van jouw koophuis. Meer dan 95% van de Nederlanders heeft trouwens een WA verzekering.

Moet ik per se een WA verzekering hebben?

Het simpele antwoord is: NEE, het is niet verplicht. Het advies wordt vaak gegeven om deze verzekering wel af te sluiten. Met een WA verzekering voorkom je dat je schade, die je anderen aandoet, zelf moet betalen. Bij het laten vallen van iemand zijn tablet, ben je namelijk al snel €400 kwijt. Beschadig je per ongeluk iemand zijn auto, dan kost het vaak nog meer geld. Verplicht is het niet, maar toch kiezen mensen er wel vaak voor.

Wat valt er allemaal onder een WA verzekering

Hier is nauwelijks iets zinnigs over te zeggen. Wij raden aan om bij de verzekeraar waar u een verzekering wilt gaan afsluiten de informatie hierover goed te lezen. Wat er meestal in ieder geval niet onder valt zijn:

 • motorrijtuigen, caravans, vaartuigen waar je een vaarbewijs voor nodig hebt en luchtvaartuigen
 • materiele schade aan zaken van mensen die die meeverzekerd is op uw polis. Dat kan bijvoorbeeld een kind of uw partner zijn
 • schade die express is aangericht of seksueel misbruik
 • schade die aangericht is door een groep waar je deel van uit maakt en als die groep al verzekerd is

Welke schade valt niet onder de dekking?

 • Schade aan eigen spullen
 • Gehuurde en/of geleende spullen (in de meeste gevallen niet, verzekeraars bieden het vaak wel als optie)
 • Opzettelijk veroorzaakte schade
 • Schade door vandalisme

Ik heb een vriend van me geholpen met klussen, maar heb iets stuk gemaakt. Wordt dat vergoed?

Wanneer je bij een vriend klust en je iets stuk maakt, dan ben je daar meestal niet aansprakelijk voor. Toch hebben veel verzekeraars een vriendendienstclausule, waardoor jouw verzekering toch de schade kan vergoeden. Dit is wel vaak onder bepaalde voorwaarden. Mocht jou dit zijn overkomen, lees dan goed de polisvoorwaarden door. Of stel gewoon direct een vraag aan je verzekeraar.

Mijn hond heeft bij vrienden van ons een tafel stukgemaakt. Zijn dieren ook verzekerd?

Bij sommige verzekeraars zijn uw huisdieren ook meeverzekerd. Let op, de schade die zijn veroorzaken. Het gaat dus niet om hun gezondheid. Daar zijn weer andere verzekeringen voor.

Ben ik ook verzekerd voor de aansprakelijkheid in het buitenland?

Ja, in principe bent u verzekerd over ter wereld. Het is wel altijd erg verstandig dit op te zoeken op de website van uw verzekeraar.

Wat te doen bij schade?

Meld schade zo snel mogelijk. Doorgaans dient u een schadeformulier in te vullen. De verzekeraar stuurt een ontvangstbevestiging als het formulier is aangekomen. De verzekeraar neemt contact op met de tegenpartij. Indien alles in orde is, wordt doorgaans de dagwaarde van het beschadigde voorwerp vergoed.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450