eenvoudig WA-verzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal WA-verzekeringen dat we voor u vergelijken

Aantal WA-verzekeringen na uw selectie

Informatie aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hier kan schade uit voortkomen aan iemand anders of aan zijn/haar eigendommen. Voor deze schade bent u wettelijk aansprakelijk. Met een WA verzekering bent u verzekerd tegen de financiële schade die hieruit voorkomt.

Consumentenbond 

De schadeclaim kan dusdanig hoog zijn, dat het financiële risico niet gedragen kan worden door particulieren. De Consumentenbond is daarom van mening dat een WA-verzekering thuis hoort in het basispakket van financiële diensten van een huishouden.

Verschillen tussen verzekeringen

WA-verzekeringen verschillen van elkaar op een aantal punten, zoals:

  • de premie. Voor een klein bedrag per maand bent u WA-verzekerd. Voor een gezin betaalt u iets meer dan een alleenstaande.
  • de dekking. De dekking varieert tussen maximaal €1.000.000 en €2.500.000. Met een hogere dekking betaalt u doorgaans een hogere premie. Onder normale omstandigheden moet een dekking van €1.000.000 voldoende zijn.
  • het eigen risico en poliskosten. Bij sommige verzekeraars betaalt u per schadegeval een eigen risico. En sommige verzekeraars brengen (vaak eenmalige) poliskosten in rekening.
  • bepaalde opties. Denk hierbij aan schade die ontstaat op het werk, aan gehuurde spullen, aan het vakantieverblijf, door vriendendiensten, enzovoorts. Bij de ene verzekeraar zijn ze niet te verzekeren, optioneel of is het bij de polis inbegrepen.

Let op: schade door eigen schuld of opzet wordt niet gedekt!


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450