eenvoudig WA-verzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal WA-verzekeringen dat we voor u vergelijken

Aantal WA-verzekeringen na uw selectie

Bent u van plan een voertuig te kopen en u wilt er de weg mee op? U bent dan wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten bij een verzekeraar in Nederland. Pas als u een WA-verzekering heeft afgesloten, kunt u volop van uw voertuig genieten. Wanneer u geen WA-verzekering afsluit riskeert u een forse boete!

Wat is een WA-verzekering en wat dekt het?

De WA in de verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheid en wordt meestal ook wel autoverzekering genoemd. Over het algemeen is dat ook zo, maar veel mensen vergeten dat deze verzekering ook geldt voor de vrachtwagens, bussen, motoren, scooters, brommers en snorfietsen. Oftewel alle motorvoertuigen! Een minimale WA-verzekering dekt voor 5.600.000,- euro aan fysieke of mentale letselschade en tenminste 1.120.000,- euro aan materiële schade.

Hoe werkt een WA-verzekering?

Stel dat u als voertuig bestuurder schade hebt veroorzaakt bij een andere partij door bijvoorbeeld een botsing op de openbare weg. In dit geval is het dus uw schuld dat de botsing is ontstaan. Meestal wordt er na het ongeval één van de partijen aansprakelijk gesteld. Dan volgt er een schadeformulier welke moet worden ingevuld om vervolgens verstuurd te worden naar uw verzekeraar.
Zij bepalen of de schadeclaim opzettelijk is veroorzaakt of niet. Wanneer dit niet het geval is wordt de schade gedekt voor de andere partij. Meestal moet de WA-verzekerde zelf ook een klein bedrag meebetalen. Dit bedrag staat voor het eigen risico. Dit eigen risico ligt bij de meeste verzekeraars op ongeveer 100,- tot 150,- euro per schadegeval.

Waar moet u op letten bij een WA-verzekering?

Een standaard WA-verzekering vergoed niet wanneer u schade veroorzaakt aan uw eigen voertuig of uzelf bij een ongeluk. Dit geldt alleen de andere betrokken partij. Ook wordt er niks vergoed als u geen geldig rijbewijs hebt, opzettelijk schade veroorzaakt of onder invloed rijdt. Als laatste is er weinig verschil qua dekking tussen de verschillende verzekeraars die een WA-verzekering bieden. Qua kosten zijn vooral grote verschillen, let daarom dus goed op!


Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450